Kultowa majówka

Kult - jeden z zespołów wybranych przez internautów w plebiscycie Kogo zaprosić 2012, wystąpi 3 maja na zadaszonym terenie obok hali Pod Dębowcem.

To będzie pierwszy w tym roku koncert plenerowy i jednocześnie pierwszy koncert w nowym miejscu - na placu położonym poniżej hali Pod Dębowcem. Teren będzie zadaszony. Majówka z Kazikiem i Kultem rozpocznie się o g. 18.00.

sprawdź jak można dojechać na koncert

Poprzednio Kult zagrał w Bielsku-Białej na terenach ATH 2 maja 2010 r. Zobacz fragment:

Publiczność tak opisywała ten koncert:

Kazik w rewelacyjnej formie. Dawał z siebie wszystko.

Myślałam, że w trakcie koncertu mi się ziemia pod stopami zapali...niesamowita energia.

Koncercik jak zwykle świetny. Do zobaczenia znów

Bawili się małe dzieci z rodzicami, my i starsze panie z tyłu bo to jest KULT.

Kult

Jeden z najpopularniejszych polskich zespołów muzycznych. Formacja działa od 1982 roku. Na popularność Kultu wpływają nie tylko chwytliwe melodie i charakterystyczne brzmienie, ale także teksty pisane przez Kazika Staszewskiego. Najnowsza studyjna płyta Kultu pochodzi z roku 2009 (Hurra!). Rok później ukazał się koncertowy album MTV Unplugged - Kult.

Dyskografia

•Kult (1987)

•Posłuchaj to do ciebie (1987)

•Spokojnie (1988)

•Kaseta (1989)

•Tan (1989)

•45-89 (1990)

•Your Eyes (1991)

•Tata Kazika (1993)

•Muj wydafca (1994)

•Tata 2 (1996)

•Ostateczny krach systemu korporacji (1998)

•Salon Recreativo (2001)

•Poligono Industrial (2005)

•Hurra! (2009)

•MTV Unplugged – Kult (2010)

Kult – 3 maja g. 18.00, zadaszony teren obok hali Pod Dębowcem. PIERWSZY KONCERT W NOWYM MIEJSCU - WSTĘP WOLNY

mk