Aga Zaryan świątecznie | Bielskie Centrum Kultury
(033) 82 816 40
33 82 816 40
Subskrybuj Subskrybuj
  • Powiększ
  • Zwykły
  • Pomniejsz

Current Size: 100%

Aga Zaryan świątecznie

15 grudnia Aga Zaryan wystąpi w Domu Muzyki w programie Christmas Songs. Będą jej towarzyszyć - zespół jazzowy oraz sekcja dęta.

Tego wieczoru artystka zaprezentuje nastrojowy program z jazzowymi interpretacjami utworów o tematyce świątecznej. Na gości czeka prawdziwa uczta muzyczna. Usłyszymy ponadczasowe standardy oraz niezapomniane kolędy w wykonaniu jednego z najbardziej charyzmatycznych głosów jazzu.

 

Aga Zaryan jest dziś rozpoznawalną w świecie wokalistką, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Yorku. Artystka przybliża współczesnej publiczności to, co najlepsze w jazzie, kontynuując tradycję takich artystów jak Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jest pierwszą oraz jedyną polską wokalistką, której płyty ukazują się nakładem legendarnej wytwórni Blue Note Records z Manhattanu. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Wokalistce udało się połączyć ambitne cele artystyczne z umiejętnością dotarcia do szerokiej publiczności, co zaowocowało nagraniem ośmiu albumów.

Koncerty Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnego nastroju. Artystka występuje z powodzeniem na niezliczonych polskich oraz zagranicznych scenach, m.in. w renomowanych klubach europejskich i amerykańskich, w Japonii, Chinach, Izraelu, Turcji, Rosji i Islandii. Swój sukces zawdzięcza niezwykłej barwie głosu, charyzmie scenicznej i możliwości współpracy z najznamienitszymi muzykami z Europy oraz Stanów Zjednoczonych.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Potrójna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta / Róża Gali
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota płyta / Fryderyk

AGA ZARYAN - Christmas Songs, Dom Muzyki BCK, 15 grudnia, g. 19.00. Bilety w cenie 80 zł (normalny) i 40 zł (ulgowy - młodzież szkolna). R+

W sprawie miejsc na dostawkach prosimy o kontakt z Działem Sprzedaży Biletów tel. 33/8281655, 33/8281645 lub tel. komórkowy 512 265 535

mk
Lato z Kulturą i Pożegnanie Lata 2017 Festiwal Kompozytorów Polskich 2017